Aktuālie projektu konkursi un “YOU+” pieredzes stāsts

“Attīstības platformas You +” projekts “Youth one stop agency Pro” jau pamazām tuvojas noslēgumam.

 

Projekts veiksmīgi realizēts ar Ziemeļvalstu Ministru padomes finansiālu atbalstu.

Līdz 15. novembrim var pieteikties nākamajam grantu konkursam.

Tāpēc aprunājāmies ar “You+” vadītāju Andri Kāpostu, lai uzzinātu vairāk par to, kā veicies ar projekta iesniegšanu un sadarbību ar finansējuma devēju.

Vērts mēģināt un pieteikties

“Pagaidām šī projekta realizēšanas gaitā nav bijuši sarežģījumi. Pieteikuma iesniegšana sistēmā bija vienkārša un īpaši neatšķiras no citām. Parasti grūtības rodas ar pieteikuma budžeta sadaļu, bet šajā projektā tā ir vienkāršāka nekā citiem finansētājiem. Kad bijām izturējuši konkursu, saņēmām apstiprinājumu un sistēmā atzīmējām, ka piekrītam. Tā vienlaicīgi bija arī mūsu piekrišana līguma nosacījumiem. Naudu komerckontā ieskaitīja pāris dienu laikā. Finansētāji atbalstīja mūsu vajadzību veikt maksājumus, vēl pirms projekts oficiāli bija sācies, kas arī bija labi. Citos projektos tā darīt nav iespējams. Zvanīju, jautāju un man teica- ja nauda ir jūsu kontā, varat rīkoties,” pastāstīja biedrības vadītājs.

Andris atzinīgi novērtēja sadarbību ar finansētājiem, visu izdevies uzzināt, sarunāt sazvanoties.

Izaicinājumi

Jāņem vērā, ka projekta pieteikuma valoda ir angļu, Andris iesaka mēģināt pieteikties pat, ja svešvaloda nav stiprākā puse. Var izmantot tiešsaistes tulkošanas iespējas – tā tapuši viņa pirmie starptautiskie projektu pieteikumi. Vēl jāiegulda laiks, lai atrastu starptautiskos partnerus. Andris iesaka izmantot datu bāzi Salto pat tad, ja biedrības darbība nav tiešā veidā saistīta ar jaunatnes darbu. Skandināvu partnerus atrast bijis grūtāk, bet atlicis atrast vienu kontaktu, kas atbilst sfērai, un uzrunātie cilvēki dalījās ar nepieciešamo informāciju un partnerorganizācija atradās.

 

Aktuālie projekti

Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā

Global Challenges Local Solutions grant

  •  Līdz 11. oktobrim ir iespēja pieteikties Grantu konkursa The Global Challenges Local Solutions  aktivitātēm, kas vērstas uz ilgtspējīgas attīstības mērķu komunikāciju un popularizēšanu sabiedrībā un vietējās ieinteresētās puses – organizācijās, iestādēs, uzņēmumos u.c.: https://www.localsolutionsfund.org/european-grant-competition/ 

“Culture Helps / Культура допомагає”

Interreg

  •  Ir atvērts Interreg Igaunijas-Latvijas programmas 2.projektu konkurss. Pieteikšanās no 4. septembra līdz nākamā gada 4. janvārim:

https://www.varam.gov.lv/lv/jaunums/varam-aicina-piedalities-igaunijas-latvijas-programmas-2021-2027gadam-otraja-projektu-konkursa 

  •  No 25. septembra līdz 16. oktobrim var iesniegt projektus Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2021. – 2027. gadam 3. projektu konkursam, kas paredzēts mazo projektu iesniegšanai.

https://www.varam.gov.lv/lv/jaunums/varam-aicina-piedalities-centralaja-baltijas-juras-regiona-programmas-2021-2027g-tresaja-mazo-projektu-konkursa 

Liepājas pašvaldība

Tukuma novada pašavaldība

Radošā Eiropa

Informācija no projektu izsludinātāju mājas lapām.