Iesaisties Kurzemē: Sākusies romu/čigānu mākslas kolektīvu un individuālo izpildītāju pieteikšanās dalībai festivālam “URDENORO”

Urdenoro 2018-page-002

Sabiedrības integrācijas biedrība “Alternativas” Kurzemes NVO projektu programmas “Iesaisties Kurzemē!” ietvaros arī šogad organizē romu kultūras festivālu “Urdenoro” un līdz 20.oktobrim aicina tajā pieteikt dalību romu/čigānu mākslas kolektīviem un individuālajiem izpildītājiem!

Romu (čigānu) valodā “Urdenoro” nozīmē “Rati”. Šāds festivāla nosaukums dots ar nozīmi, ka katrs tradicionālais kultūras mākslinieciskais kolektīvs īpaši čigānu skatuves mākslas radošie kolektīvi, braucot ar savu ražas burvības ratu, popularizējot savas tautas kultūru un tradīcijas savos priekšnesumos romu kultūras festivālā „Urdenoro”

Festivāls radās 2001. gadā, pateicoties Sabiles kultūras nama tā laika direktorei Ziedītei Začestei, kura vadīja kultūras nama darbību un čigānu radošam mākslinieciskam kolektīvam “Taboras romance”. Festivāls radās ar mērķi, lai vienuviet sapulcinātu čigānu radošās personības, dejotājus, dziedātājus, mūziķus un citu žanra māksliniekus, tādējādi, nodrošinot kolektīvu saliedēšanu, sadraudzību un sadarbību. Festivāls tiek organizēts jau divpadsmito reizi un ir kļuvis par nozīmīgu tradīciju un neatņemamu kultūras dzīves sastāvdaļu Sabiles pilsētā un Talsu novadā.

INFO PAR DALĪBU: Lai pieteiktos dalībai festivālā romu skatuves mākslas kolektīvi vai individuālie izpildītāji aizpilda elektronisku pieteikuma formu www.visidati.lv/aptauja/1379963285/ līdz šā gada 20. oktobrim.