Aprīlī un maijā notiks diskusijas ciklā “Demokrātija un iekļaušanās bibliotēkā”

Šī gada aprīlī un maijā Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā notiks diskusiju un sarunu cikls “Demokrātija un iekļaušanās bibliotēkā”, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. Cikls piedāvās trīs atsevišķus pasākumus, kas tiks vadīti ar ekspertu atbalstu, lai ikkatram dotu iespēju iesaistīties domu apmaiņā par mūsdienu sabiedrības aktuālajiem jautājumiem. Pasākumu laikā dalībnieki varēs iegūt dziļāku izpratni un plašāku perspektīvu par notikumiem un tematiem, kas ietekmē mūsu sabiedrību.

  • Aprīlī plkst. 17.00 interesenti tiek aicināti uz pirmo cikla diskusiju “Vai vientulība ir mūsdienu sabiedrības neredzamais plāns? Kopīgs ceļš uz vienotu sabiedrību”. Diskusiju vadīs sociālās uzņēmējdarbības līdere un ESG eksperte Inga Muižniece. Inga ir sociālā darba integrācijas uzņēmuma “Sonido” vadītāja, kurā strādā cilvēki no sociālās atstumtības riska grupām, un diskusijas laikā tiks skatīti risinājumi un veidi, kā veicināt sabiedrības vienotību un cīnīties pret vientulību.

 

  • Otrā diskusija notiks aprīlī plkst. 17.00“Ko es izdarīju nepareizi? Saruna par atklāšanos un viendzimuma ģimenēm sabiedrībā”. Diskusiju vadīs pazīstamais žurnālists Kārlis Streips, kurš piedāvās plašu skatu uz šo jautājumu, analizējot gan personīgās, gan sabiedrības perspektīvas.

 

  • Trešā un noslēdzošā diskusija notiks maijā plkst. 17.00 un būs veltīta izglītības un mācīšanās vērtībai jebkurā vecumā – “Izglītība kā investīcija. Kā nezaudēt vēlmi iepazīt pasauli?”. Diskusiju vadīs izglītības eksperte un supervizore Inga Pāvula. Diskusijas laikā tiks risināti jautājumi par izglītības nozīmi un veidiem, kā saglabāt interesi par mācīšanos visā dzīves gaitā.

Lai piedalītos diskusijās klātienē Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā vai attālināti platformā Zoom, lūdzu, reģistrējieties diskusijām: https://ej.uz/diskusija_kuldiga24.

Diskusijas apvienos gan klātesošos bibliotēkā, gan dalībniekus no attāluma, sniedzot visiem iespēju kopīgi dalīties domās un idejās.

Pasākumu cikls Demokrātija un iekļaušanās bibliotēkā” tiek organizēts sadarbībā ar Kurzemes NVO centru, projekta “Eiropas izaicinājums” (The Europe Challenge) ietvaros. Šis pasākumu cikls ir vērsts uz ideju apmaiņu, sociālo iekļaušanu un pilsonisko aktivitāti, tādējādi veicinot demokrātijas attīstību sabiedrībā. Bibliotēka kā šādu pasākumu centrs nodrošina plašu platformu dažādu viedokļu un domu izpausmei, tādējādi veicinot iekļaujošu un atvērtu diskusiju kultūru.

Informāciju sagatavoja: Itija Vespere- Kuldīgas Galvenās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste